Stephen Hawking —Ο κόσμος μιας ιδιοφυΐας - Michael White & John Gribbin

Stephen Hawking —Ο κόσμος μιας ιδιοφυΐας

By Michael White & John Gribbin

  • Release Date: 2013-10-03
  • Genre: Biographies & Memoirs

Description

Kαθηγητής στην έδρα του Νεύτωνα στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, ο Stephen Hawking είναι σήμερα ένας από τους γνωστότερους θεωρητικούς φυσικούς. Τη μεγάλη φήμη του στην επιστήμη την εξασφάλισαν οι εργασίες του για τις μαύρες τρύπες, τη Μεγάλη Έκρηξη και την κβαντική κοσμολογία. Αυτό όμως που έκανε το όνομα και τη φυσιογνωμία του τόσο οικεία στο ευρύ κοινό είναι η εντυπωσιακή επιβίωσή του επί 40 χρόνια με μια ασθένεια νευρομυϊκής παράλυσης, και η τρομερή επιτυχία του βιβλίου του Το χρονικό του Χρόνου.
Στο παρόν βιβλίο, οι συγγραφείς παρουσιάζουν την ιστορία της ζωής και του έργου του μεγάλου φυσικού, την παιδική του ηλικία και τα πρώτα προμηνύματα της επιστημονικής του διάνοιας στο σχολείο, τις μέρες των σπουδών του στην Οξφόρδη, το γάμο του και τα πρώτα σημάδια της αρρώστιας του, την ανακήρυξή του σε καθηγητή στο Καίμπριτζ, και όλη την κατοπινή του πρόοδο μέχρι σήμερα.
Εξηγούν επίσης, σε ειδικά κεφάλαια, τη σημασία του επιστημονικού του έργου και περιγράφουν τις σπουδαιότερες συμβολές του στην κατανόηση της πρώιμης ιστορίας του Σύμπαντος, της Μεγάλης Έκρηξης και της φύσης της μαύρης τρύπας. Το βιβλίο αναφέρεται επίσης στο ποθητό επίτευγμα της Φυσικής, τη «Θεωρία των Πάντων», μια θεωρία που, αν θεμελιωθεί στις ημέρες μας, θα βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στο έργο τού Hawking.

• «Μια πολύ ισορροπημένη βιογραφία...»
The Times Higher Education Supplement

• «To χρονικό μιας ιδιοφυΐας από δύο άξιους συγγραφείς...»
The Sunday Times

• «Καλογραμμένες ιστορίες για τη ζωή και την επιστήμη του λαμπρότερου θεωρητικού φυσικού από την εποχή τού Αϊνστάιν...»
The Observer

• «Το Σύμπαν μας θα συνεχίσει να διαστέλλεται, ευτυχώς, για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια· έτσι όλοι όσοι δεν διάβασαν ήδη το βιβλίο αυτό έχουν όλο το χρόνο να το κάνουν...»
The Independent

• «To ψυχικό σθένος και η διάνοιά του φωτίζουν την παρούσα περιγραφή της ζωής και των επιτευγμάτων του, η οποία πετυχαίνει να μας μεταδώσει το όραμα αλλά και τη σπουδαιότητα των ανακαλύψεων αυτού του αξιόλογου ανθρώπου στο πεδίο της φυσικής.»
Daily Telegraph

Comments