Al-Qaida - Vejen til 11. September - Lawrence Wright

Al-Qaida - Vejen til 11. September

By Lawrence Wright

  • Release Date: 2008-04-24
  • Genre: Military History

Description

Siden terrorangrebet den 11. september 2001 har hverdagen i Vesten ikke været den samme. Øget sikkerhed på togstationer og i lufthavne minder os dagligt om begivenheden, og i Irak og Afghanistan er krigen mod terror blodig virkelighed for vestlige soldater og uskyldige civile. Frygten for al-Qaidas næste træk er blevet et trist vilkår for vores tid.

Men hvad er al-Qaida egentlig? Hvem er Osama bin Laden, og hvordan skabte han den organisation, som enhver vesterlænding har lært at frygte?

I Al-Qaida. Vejen til 11. september fortæller den prisbelønnede forfatter Lawrence Wright historien om al-Qaida, om rødderne i mellemkrigstidens islamiske fundamentalisme, om stifterne, den egyptiske kirurg Ayman al-Zawahiri og den saudiske ingeniør Osama bin Laden, om kampen mod russerne i Afghanistan i 1980´erne, anslagene mod amerikanske mål i Afrika i 1990´erne og endelig den 11. september 2001, der åbnede en ny front i al-Qaidas krig: Vesten.

Lawrence Wrights fortælling er baseret på hundredvis af interviews og giver et grundigt og samtidig rystende indblik i en organisation, der virker svag, når den måles på penge og teknologi, men nærmest uovervindelig, hvis medlemmernes fanatisme, dødsforagt og blinde lydighed er målestok.

Comments