Povestea familiei Heike - Eiji Yoshikawa

Povestea familiei Heike

By Eiji Yoshikawa

  • Release Date: 2016-06-14
  • Genre: Historical

Description

Eiji Yoshikawa este autorul celebrelor Musashi si Taiko

Traducere de Lorena Lupu

La saptesprezece ani razboinicul Kiyomori al clanului Heike e un flacau usuratic sarac si flamand. La aproape cincizeci de ani a devenit deja capetenia clanului tatal imparatesei si faima intregului Kyoto. Povestea familiei Heike e povestea vietii lui urzita in mijlocul povestii celei mari a curgerii timpului. Imparatii urca pe tron si sint siliti apoi sa‑l paraseasca; se duc razboaie lungi capete cad si multimile sufera. Apoi pe timp de pace alte si alte multimi se bucura de muzici de lauta si de albeata florilor de cires si de prun.

Povestea familiei Heike este o transpunere moderna a unei frumoase legende japoneze. Atmosfera sa exotica puterea narativa descrierile minutioase si poeticitatea limbajului vor cuceri cititorul contemporan care va avea citind-o prilejul unei fermecatoare lectii de cultura si istorie a Japoniei.

„Cand secretele marilor familii ale Japoniei se alatura tainelor din budoarele curtezanelor cand traditia nepatata a calugarilor budisti este tulburata de revolte inspaimintatoare doar onoarea razboinicilor mai sta in calea haosului. In tot acest labirint de evenimente Eiji Yoshikawa plaseaza cu o neintrecuta maiestrie momentele de tensiune si stie cum sa faca sa rezoneze corzile narative ale Povestii sale un adevarat bestseller.“ (Chicago Chronicle)

„Pentru cine e pasionat de trecutul unei mari natiuni pentru tineri si virstnici in egala masura Povestea familiei Heike aduce adevarata savoare a marilor legende.“ (New York Newsday)

Comments