Historien om A.J. Fikrys liv - Gabrielle Zevin

Historien om A.J. Fikrys liv

By Gabrielle Zevin

  • Release Date: 2015-03-24
  • Genre: Fiction & Literature

Description

A. J. Fikry er selvstændig boghandler og ejer Island Books på den lille ø Alice Island i New England, USA. Han har haft nogle hårde år: Hans kone er død, hvilket har gjort ham til en alkoholsøgende enkemand i en alder af kun 39 år, salget i bogladen er for nedadgående, og hans store stolthed - en sjælden udgave af Edgar Allan Poes digte - er blevet stjålet. Bøger har altid været hele hans liv, alle store begivenheder har for ham en litterær reference, men som årene er gået, har han langsomt givet op, er blevet sur og bitter på verden og har trukket sig fra det lille øsamfund. Da han en dag finder en højst overraskende pakke i butikken, bliver alt dog vendt på hovedet. A.J. Fikry får en enestående mulighed for at ændre sit liv og se verden med nye øjne.

HISTORIEN OM A.J. FIKRY er for bogelskere. Enhver, der har arbejdet med bøger vil nikke genkendende til Gabrielle Zevins humoristiske og varme fortælling. Men man behøver ikke at have været i bogbranchen for at elske denne bog, for der er noget for alle: kærlighed, drama, romantik, humor og uforglemmelige karakterer. Bogen er en rendyrket kærlighedserklæring til litteraturen.

“Zevin fanger så fint glæden ved at forbinde mennesker og bøger ... Fuld af interessante karakterer, en dybdegående viden om bogens liv, vidunderlig kritik af klassiske titler, og meget sjove beskrivelser af læsekredse og forfatterarrangementer. Den er uundværlig for enhver bogelsker.” - Booklist

“Zevin er en talentfuld forfatter, klog og vittig.” —Publishers Weekly

Comments