Strážce času - Mitch Albom

Strážce času

By Mitch Albom

  • Release Date: 2013-02-25
  • Genre: Fiction & Literature

Description

Od autora Mitcha Alboma, ktorý inšpiroval milióny ľudí po celom svete knihami ako Tuesdays with Morrie (Utorky s Morrie) a The Five People You Meet in Heaven (Päť ľudí, ktorých stretneš v nebi), prichádza jeho najpôsobivejší román The Time Keeper (Strážca času) - pútavá legenda o prvom mužovi na Zemi, ktorý počítal čas.
V najnovšom románe Mitcha Alboma je vynálezca prvých svetových hodín potrestaný za to, že sa pokúšal merať najúžasnejší Boží dar - čas. Je vyhostený na stáročia do jaskyne a prinútený načúvať hlasom všetkých, ktorí ho roky hľadali. Nakoniec, keď bola jeho duša skoro zlomená, Otec čas mu udelil slobodu, spolu s magickými presýpacími hodinami a poslaním: príležitosťou splatiť svoj dlh tým, že naučí dvoch pozemských ľudí skutočnému významu času. 
Zatiaľ čo počítanie času začalo tak nevinne, dnes už dominuje v našich životoch a nevieme si bez neho predstaviť jediný deň. Vynálezca sa vracia práve do nášho sveta a začína svoju cestu za vlastnou záchranou s dvoma rozdielnymi partnermi: jedným je dospievajúce dievča, ktoré si chce vziať život, pričom druhým je vplyvný starý obchodník, ktorý chce žiť naveky. Aby zachránil sám seba, musí zachrániť oboch. 
Táto evokujúca próza v sebe nesie neobyčajný príbeh, ktorý inšpiruje čitateľa, aby znovu zvážil svoje vlastné predstavy o čase, ako ho trávi a aký cenný v skutočnosti je.

Comments