Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea - Jennifer Smith

Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

By Jennifer Smith

  • Release Date: 2012-05-07
  • Genre: Fiction for Young Adults

Description

"Mitä sinä oikeasti tutkit?”

Oliver nojautuu taaksepäin ja katsoo Hadleya. ”Ensi silmäyksellä rakastumisen tilastollista todennäköisyyttä.”

Tähtiin kirjoitettu rakkaus

Seitsemäntoistavuotiaan Hadleyn vanhemmat ovat eronneet, ja isä on muuttanut Connecticutin-kodista Englantiin. Kesäloman alussa Hadley joutuu matkustamaan Lontooseen isänsä ja uuden äitipuolensa häihin, vaikka mikään ei ole hänestä vastenmielisempää. 

     Sattuman oikusta Hadley tapaa New Yorkin kentällä salaperäisen brittipojan, Oliverin, ja nuoret päätyvät lentokoneessa yllättäen vierekkäisille paikoille. Yli seitsentuntisen lennon aikana Hadley ja Oliver tutustuvat, ja tuntuu kuin he ilmiömäisesti täydentäisivät toisiaan. 

Lentokentän tungoksessa Hadley kuitenkin kadottaa Oliverin. Kiiruhtaessaan kohti vihkikirkkoa Hadleyn mielessä on vain Oliver ja lentokentällä vaihdettu taianomainen suudelma. Hadley ei tiedä edes Oliverin sukunimeä, mutta hänet on pakko löytää.

Vaikka siirappisuuden vaara on suuri, Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea välttää sakariinimaisen keinotekoisuuden. Se ei ole imelä vaan hellyttävä ja vahva kuvaus rakastumisen tunteesta, vanhempien aiheuttamasta pettymyksestä sekä siitä, miten antaa anteeksi niille, jotka ovat loukanneet kaikkein syvimmin. – New York Times

Fiksua havainnointia... Smithin tarkat huomiot tekevät Hadleyn sydänsurusta ja menetyksen tunteesta yhtä todentuntuista kuin ensirakkauden taianomaisesta syttymisestäkin. – Kirkus

Comments