Jomfruen med enhjørningen - Tracy Chevalier

Jomfruen med enhjørningen

By Tracy Chevalier

  • Release Date: 2012-06-01
  • Genre: Fiction & Literature

Description

Det var hans livs opgave... 

Paris 1490. Nicolas des Innocents får til opgave at designe seks billedtapeter til adelsmanden Jean Le Viste. Nicolas går til arbejdet med stor iver. Lige så stor iver udviser han i sit forsøg på at forføre Le Vistes purunge datter, Claude. Nicolas bliver hurtigt en brik i det komplekse spil i Le Viste-husholdningen: Mellem mand og kone, forældre og børn, forførere og tyende. 

Det var et helt nyt design... 

Bruxelles 1490. Den velrenommerede billedvæver Georges de la Chapelle påtager sig at væve tæpperne. Han har aldrig tidligere sat så meget på spil for at færdiggøre en opgave. Der bliver vendt op og ned på alt i hans værksted, da den parisiske skørtejæger Nicolas dukker op. Snart er også la Chapelle-familien vævet ind i et spind af fristelse og forførelse.  

Tracy Chevalier er født i 1962 i Washington DC, og er opvokset der. Hun har en bachelorgrad i engelsk fra Oberlin College, Ohio, og en masteruddannelse i kreativ skrivning fra East Anglia universitetet i Norwich, England. Hun bor i London med sin mand og søn – en by hvor hun har boet i mere end 20 år. 
Inden forfattergerningen tog helt over, arbejdede hun i en årrække som bogredaktør. Tracy Chevalier er forfatter til seks. Hendes karriere begyndte i 1997 med 'Den blå farve', men i Danmark er hun mest kendt for sin roman 'Pige med perleørering' (1999), der også er succesfuldt filmatiseret med Colin Firth og Scarlet Johansson i hovedrollerne. 

Pressen skrev:

”Det er en velskrevet og charmerende bog, som med stor indlevelse væver en sanselig fortælling om historien og livet bag de facts, der er om gobelinernes tilblivelse, men som det sagtens kunne være foregået.” -Dansk BiblioteksCenter 

”En dejlig, dramatisk og troværdig historie.”  * * * * *  -Alt for damerne 

”Efter endt læsning gløder både roman og billedtapeter med magisk og usentimental livskundskab.”  * * * * *  -BT 
“Chevalier ... beviser i Jomfruen med enhjørningen, at hun er god til at underholde sin læser.”  * * * *  -IN 

”Hvis man har læst Pige med perleørering og var imponeret, så læs endelig Jomfruen med enhjørningen.”  * * * *  -bogrummet.dk  

”Denne fuldstændige sammensmeltning af pædagogik og kunst er sjælden.” -Jyllands-Posten

Comments